skip to Main Content

Welcome

Say hello to the toggle bar. This is an optional section you can use to display any content you'd like. Simply select a page from the theme panel and the content of the page will display here. You can even use the drag and drop builder to create this! This is a perfect place for your company mission statement, alerts, notices or anything else.

Get In Touch

Email: support@total.com
Phone: 1-800-Total-Theme
Address: Las Vegas, Nevada

Our Location

+36703418854 hello@hollywoodnyelvstudio.hu

Diploma átvétel nyelvvizsga nélkül?

Hogyan vegyem át a diplomámat, ha még nincs nyelvvizsgám?
Lehetséges-e a garantált nyelvvizsga, valódi nyelvtudással párosítva?

A felsőoktatási államtitkárság 2018-ig hosszabbítja meg a diploma megszerzésének határidejét azoknak, akik 2006 előtt kezdték meg az egyetemet, de annak idején nem államvizsgáztak.
Megértem, ha összeszorul a gyomra azoknak, akik azért nem vették át többek között a diplomájukat, mert hiányzik a nyelvvizsgájuk.
De a nyelvoktatási piacon a sok ígéret közül melyiknek higgyek? Milyen megoldást válasszak? Legfőképpen mit kapok a pénzemért?

Figyelmedbe ajánlok egy pár szempontot, amit érdemes szemügyre venned:

 • Hogyan tudom a mindennapi életembe illeszteni a nyelvtanulást?
 • Mennyi időt kell, milyen intenzitással ráfordítanom, hogy a célomat időben elérjem?
 • Garantálható-e az, hogy elérem a célomat?
 • Mennyi pénzért milyen tudás birtokába kerülök?

Nos engedd meg, hogy segítsek neked!

Az elpazarolt idő helyszíne: a nyelviskola

Amivel gyakran találkozhatunk, az a csoportos nyelvtanulást kínálja. Ezek a tanfolyamok olcsó áron próbálnak tanulókat toborozni. Általában azok választják ezt a módot, akik számára szimpatikus az alacsony ár és elhiszik, hogy ezzel hamar eljutnak a kívánt célhoz. Azonban a többségnek kudarcot és csalódást hoz ez az irány. Ráadásul nagyon nagy az időbeni kötöttség, ha megbetegszel, akkor lemaradsz és szenvedned kell attól, hogy mindenkinek más és más a tempója a csoportban. Arról nem is beszélve, hogy otthon még vár a házi feladat is.
Sajnos vannak olyan nyelviskolák, akik arról híresülnek el, hogy ott könnyű megszerezni a nyelvvizsgát, mert mindenféle nem éppen hivatalos módokon segítik a vizsgázókat és eleve az úgynevezett „könnyebb” típusú nyelvvizsgákat kínálják. Itt azonban végképp letehetünk arról, hogy nyelvtudást is szerzünk a kétes értékű papír mellé.

Valaki megtanít engem illúziója: a magántanár

A másik véglet a magántanár esete, ahol sokkal magasabb az óradíj, cserébe megvan az illúzió, hogy a tanár csak az én kezemet fogja, csak rám figyel. Valójában itt is csak arra van lehetőség, hogy nyelvi magyarázatokat kapjunk és kikérdezzék tőlünk az otthon megtanultakat és leellenőrizzék a házi feladatunkat. És a magántanár korlátozottan ér rá, mindig ugyanabban az időpontban és nekünk kell maximálisan alkalmazkodnunk őhozzá. Ez már egy fokkal jobb verzió, de itt is sokat kell otthon magányosan és segítség nélkül tanulnunk.

Hátrányok eldobva, előnyök megtartva: a nyelvstúdió

 A nyelvstúdió, amely kiküszöböli a csoportos és a magántanári tanulás hátrányait.  Itt minden a tanuló egyéni igényeihez (időbeosztás, intenzitás, pénz) és személyiségéhez (tempó, tudásszint, cél) igazodik.
A tanár, a tananyag, az ellenőrzőlap, a módszer és a tanuló olyan egységet alkot, mely a tanulóból képes kihozni a maximális teljesítményt a legrövidebb idő alatt éppen azzal, hogy mindenben hozzá igazodik.
A stúdió szó az olasz nyelvben ezt jelenti: én tanulok. Ezért is tartom nagyon találónak ezt az elnevezést. Mert hát lehet bármilyen szuper extra az oktatási módszer vagy eszköz, a vége úgy is az, hogy a tanulónak kell némi energiát befektetnie, azaz meg kell tanulnia.

De mi az a csapda, amibe könnyen belesétálhatunk?

Valóban igazad van akkor, amikor azt mondod, hogy: „de hát itt nekem 3 hónap alatt középfokú nyelvvizsgát ígérnek és nekem az idő az pénz!”
Teljesen egyet értek veled, hiszen egy felgyorsult, türelmetlen világban élünk. De gondoltál már arra, hogy egy idegen nyelv elsajátítására kell idő, hogy igazán elmélyítsd. Hiszen a magyar nyelvet sem 3 hónap alatt tanultad meg.

Mennyi idő kell valójában?

Egy nyelvvizsga megszerzéséhez és a nyelv elsajátításához kell némi idő. Az anyanyelv megtanulásához egy 6 éves gyermek 16.000 órát „gyakorol”. Felnőttként erre nincsen idő, még megközelítőleg sem.
Az államilag megállapított óraszám egy középfokú nyelvvizsga megszerzéséhez mintegy 1.100 óra. És ez az esetek jelentős részében oda vezet, hogy a nyelvvizsgázók 60%-a az első vizsgán elhasal.
Szóval a csapda a türelmetlenségünkből fakadó rossz választás lehet.
A Hollywood Nyelvstúdiók ígérete szerint teljesen kezdő szintről 360 óra alatt elérhető a középfok, amely egy választékos, igényes nyelvtudást jelent!

Hogyan válassz nyelviskolát, nyelvtanárt, nyelvstúdiót?

 1. Nézd meg az Interneten, ki az, aki gyakorlatban alkalmazható, használható nyelvtudást kínál!
 2. Nézd meg, hogy mennyire rugalmas az időbeosztás: neked kell igazodni, vagy hozzád igazodik a nyelviskola/nyelvtanár/nyelvstúdió!
 3. Van- e mód ingyenes kipróbálásra?
 4. Milyen a környezet? Kellemes, esztétikus, ahol jól érzed magad vagy esetleg a fapadoshoz áll közelebb?
 5. Felmérik a sebességedet, szintedet, elakadásaidat, a célodat, az idődet és az anyagi lehetőségeidet és ehhez megfelelő, személyes tanulási programot kapsz?
 6. Megmondják-e őszintén, hogy mennyi időre van szükséged a cél eléréséhez?
 7. Végül győződj meg róla, hogy van-e garanciavállalás!

Mert ugye nem mindegy, hogy a végén tényleg tudsz-e angolul folyékonyan, hibátlanul és magabiztosan beszélni, képes vagy-e levelezni és megérted, amit mondanak neked, mindamellett, hogy meglesz a nyelvvizsgád.

Kívánom, hogy válassz jól!

Egy befektetés magadba és a nyelvtanulásodba akkor jó ha egy életen át élvezed a hasznát!

Kristóf Kata alapító

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top